Banner stratenplan

Virtueel projectbezoek: Centrumkwadraat Enschede

Centrumkwadraat moet de kwaliteit van Enschede vergroten. Bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid zijn sleutelwoorden in de gebiedsontwikkeling rondom en ten noorden van het station. Het resultaat? Een dynamisch gebied met ruimte om te wonen en te werken, vlakbij het station met alle gemakken van de stad binnen handbereik. In deze video nemen ontwikkelmanager Edwin Smits en stedenbouwkundige Maarten Hanekamp u mee naar een aantal van de ontwikkelingen in Centrumkwadraat.

Virtueel projectbezoek: Centrumkwadraat Enschede

Over Centrumkwadraat

Centrumkwadraat bestaat uit 6 afzonderlijke deelprojecten die elk een belangrijke toevoeging voor de stad zijn; hoogwaardig wonen, gemengde woonwerkgebieden, het stationsplein als ontvangstruimte voor de stad en slimme verbindingen tussen de noordzijde van de stad en het centrum zijn daar voorbeelden van.

De ontwikkeling van Centrumkwadraat loopt niet in een strak schema met een strak vastgelegd tempo. Per locatie wordt gezocht naar aanknopingspunten, kansen en mogelijke samenwerkingen. Het gebied wordt niet ontwikkeld vanuit een dichtgetimmerd masterplan en dit stelt de betrokken partijen in staat om te blijven inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Centrumkwadraat? Kijk dan hier.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.