Banner stratenplan

Meedoen met een project?

Deelname aan het programma levert je nieuwe kennis, ervaring en een verbreding van uw netwerk op. Je kan je eigen project of cases inbrengen om samen met anderen mee aan de slag te gaan.

Amsterdam: De Nieuwe Plantage

Over het project

Naam project: De Nieuwe Plantage
Plaats: Gemeente Amsterdam
Contactpersoon: Lotte Slaghekke, Koopmans Bouwgroep
Marktpartij: Koopmans Bouwgroep

Omschrijving

De transformatie van voormalig verpleeg- en verzorgingshuis St. Jacob (Amstelring) bestaat uit nieuwbouw en transformatie van een monumentaal pand.

  • De buitenring van het complex wordt gesloopt tot kelderniveau en zal nieuw opgebouwd worden tot levensloopbestendige woningen.
  • Het gemeentelijk monument in het midden wordt getransformeerd tot psychogeriatrische zorgeenheden (2e en 3e verdieping) en commerciële ruimte (begane grond en 1e verdieping). Tevens wordt het monument weer publiekelijk toegankelijk gemaakt.

Prominent vraagstuk

  1. Uitdaging: passende invulling van het gemeentelijk monument, met in het bijzonder de afwijkende ruimte op de 1e verdieping
  2. Kans: Optimale balans tussen passende invulling voor de toekomstige bewoners en de wensen vanuit de buurt, om zo alle partijen tevreden te stellen en een vitale wijk te behouden.

Verwachting programma

  • Een samenwerking tussen alle betrokken partijen, waarbij alle partijen feedback geven op en oplossingen aandragen voor de aangemelde transformaties.
  • Op die manier kunnen we gezamenlijk stedelijke transformaties naar een hoger niveau brengen.
  • Wij hebben de ambitie om niet alleen te ‘blijven’ kijken naar onze eigen (transformatie)projecten, maar om buiten deze grenzen te gaan om een betere leefomgeving te creëren.
IMG 0858