Banner stratenplan

De stad van de toekomst - hier en nu

In de ontwerpstudie ‘De stad van de toekomst’ zochten ontwerpteams en gemeenten samen met een groot netwerk aan betrokken experts naar nieuwe manieren van stad maken. Met inspirerende beelden en concrete handelingsvoorstellen schetsen zij hoe de belangrijke transities van onze tijd een plek kunnen krijgen in de stad. Zij laten zien hoe de stad van de toekomst klimaatbestendig wordt, slim omgaat met energie en mobiliteit, ontmoeting stimuleert en voor iedereen een aangename plek is om te wonen en te leven. In een online themasessie van het programma Stedelijke Transformatie deelden BNA Onderzoek en de Vereniging Deltametropool de lessons learned.

In het najaar van 2020 organiseren BNA Onderzoek en Vereniging Deltametropool in samenwerking met Atelier X (ministerie van BZK) en de TU Delft een reeks workshops voor steden met een transformatieopgave. Hierbij worden de lessons learned uit ‘De stad van de toekomst’ vertaald naar concrete plekken en vraagstukken. De ontwerpprincipes en lessen die zijn geleerd in de eerdere ontwerpstudie, kunnen op die manier helpen om uitgangspunten voor integrale gebiedsontwikkeling scherp te krijgen.

Tijdens een online themasessie van het programma Stedelijke Transformatie presenteerden BNA Onderzoek en Vereniging Deltametropool de plannen voor het vervolgonderzoek. Aan de hand van de casus Spoorzone Dordrecht kregen de aanwezigen een beeld van de opzet van het vervolgonderzoek. Heeft u de themasessie gemist? Terugkijken kan hier:

Webinar: De stad van de toekomst - hier en nu

Meer weten?

In de flyer De stad van de toekomst – hier en nu vindt u meer informatie over de workshops en de aanmeldprocedure

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.