Banner stratenplan

Podcast31 – #2 Dealen met dilemma’s bij stedelijke transformatie

In Podcast31 koppelt Platform31 beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. In deze tweede aflevering van Podcast31 praten we over veelvoorkomende dilemma’s bij stedelijke transformatie en mogelijke oplossingen.

Nederland staat voor een grote verstedelijkingsopgave. We krijgen 1 miljoen huishoudens erbij in de komende decennia en kampen nu al met een flink woningtekort. Vooral in steden moet een belangrijk deel van de woningen komen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Welke beren zijn er op de weg? En hoe kun je die omzeilen of oplossen? Om antwoord te krijgen op deze (en meer) vragen, praat gespreksleider Fenneke van der Aa met:

  • Desirée Uitzetter, NEPROM-voorzitter en directeur Gebiedsontwikkeling bij BPD
  • Joep Frenken, programmamanager vastgoed Spoorzone, gemeente Tilburg
  • Wouter Jan Verheul, onderzoeker TU Delft Urban Development Management

Podcast31 – aflevering 2

Luister naar de tweede aflevering van Podcast31 – Dealen met dilemma’s bij stedelijke transformatie:

Dilemma’s en oplossingen

De TU Delft onderzocht in opdracht van het programma Stedelijke Transformatie veelvoorkomende dilemma’s bij binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en mogelijke oplossingen. Hun bevindingen zijn gebundeld in het essay Leren van stedelijke transformaties.