Projectbezoek aan gemengde wijk op getransformeerd industrieterrein Oisterwijk

In 2008 gaf de gemeente Oisterwijk de opdracht om het vervallen fabrieksterrein van Koninklijke Verenigde Leder – ooit de grootste leerlooierij van Europa – te transformeren. Het terrein is 13 hectare groot en grenst aan het centrum van Oisterwijk.

Nu, zo’n 15 jaar later, staat er op deze plek een sfeervolle nieuwe woonwijk met een monumentale kern. Een gemengde wijk met 330 woningen, 60 bedrijven, een commerciële plint, een congreshotel, een eigen brouwerij met horeca, het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC), de bakkerij van Robèrt van Beckhoven en de koffiebranderij van Rozema & Van Schijndel.

Programma

  • Tijdens dit projectbezoek vertellen Bob Langendoen van adviesbureau De Essentie en Jennifer Rama-Alberto, projectmanager KVL terrein gemeente Oisterwijk hoe zij gezamenlijk het proces- en projectmanagement van deze complexe herontwikkeling hebben begeleid en doorlopen. Dat proces omvatte onder meer het onderhandelen met de betrokken publieke en private partijen om te komen tot een plan, het verzorgen de bestuurlijke en politieke terugkoppeling, opstellen en beheren van de grondexploitatie, sturen het planologisch traject en begeleiden de realisatie van het project.
  • Ook delen zij hoe ze, ondanks alle ‘hobbels’ die ze tijdens het proces tegenkwamen, de ambities van de gemeente en de potentie van het gebied hebben kunnen waarmaken; het realiseren van een bruisende woonwijk met behoud van het historisch erfgoed.
  • Na hun presentaties krijg je een rondleiding door het gebied, zodat je het resultaat van deze transformatie met je eigen ogen kunt bekijken.

Voor wie?

Dit projectbezoek is interessant voor iedereen die werkt aan gebiedstransformaties.

Blijf op de hoogte

Wil jij automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.

Map for Work in Brew, Almystraat 18 Oisterwijk

Projectbezoek aan gemengde wijk op getransformeerd industrieterrein Oisterwijk

Leer tijdens de excursie van het proces- en projectmanagement van deze complexe herontwikkeling in Oisterwijk. Lees meer

Je kan je aanmelden via deze link.